Centrum voor Innerlijke Rijkdom

Ontdek de Cycli van je Levenspad…

Ontdek de Cycli van je Levenspad…

het vervolg van Ontdek je Karma met Tarot !

zaterdag 26 oktober 2024

De mens heeft een vrije keuze, wordt er gezegd, maar toch gebeuren er dingen in je leven die je niet hebt gekozen. Ook wordt er gezegd dat de Ziel naar de aarde is gekomen om zich naar een Hoger Bewustzijn te ontwikkelen. Hoe gaat die ontwikkeling, en hoe zit dat met onze vrije keuze?

Voeding voor ons lichaam

Wanneer we spreken over vrije keuze, betekent dat niet dat we alles in ons leven kunnen bepalen. Vaak worden we geconfronteerd met onverwachte gebeurtenissen op ons levenspad. Hoe kunnen we dan beweren dat we een vrije wil hebben?

Een eenvoudig voorbeeld kan dit verduidelijken. Ons fysieke lichaam heeft voeding, rust, beweging en ritme nodig om te kunnen functioneren. Gezonde fysieke voeding houdt je lichaam gezonder dan junkfood, of voeding met chemische ingrediënten. Je lichaam blijft gezonder met voldoende slaap dan altijd maar doorgaan en doorgaan.

Onze keuzes in hoe we deze voeding toepassen en ervaren, evenals hoe we omgaan met onverwachte gebeurtenissen, vormen onze vrije wil. Maar net zoals ons lichaam niet kan functioneren zonder aandacht en zorg, heeft onze Ziel geestelijke voeding, rust en uitdagingen nodig om te groeien naar een Hoger Bewustzijn.

Je regelmatig bewegen vind je heel normaal, anders raak je vastgeroest, word je stijf. Ook is ons lichaam gebaad bij een ritme. Het ritme zorgt ervoor dat we dagelijks opstaan, meestal op min of meer vastgestelde tijden eten en weer gaan slapen.
Welke voeding jij je lichaam geeft, en op welke tijdstippen, wanneer je gaat slapen, etc. bepaal jijzelf. Dat is je vrije keuze. Ook hoe je de voeding, etc. ervaart. Je ontkomt er echter niet aan om regelmatig je lichaam aandacht te geven, door het te voeden, te bewegen, rust te nemen, etc.

Voeding voor onze Ziel

Zo is het ook met onze Ziel. Om te groeien naar een Hoger Bewustzijn heeft onze Ziel geestelijke voeding nodig, maar ook rust, je passie volgen (ofwel in actie komen), etc. Om die groei te versnellen hebben we regelmatig te maken met (heftige) gebeurtenissen in ons leven. Elke gebeurtenis is de (geestelijke) voeding voor de Ziel. Hoe jij met die gebeurtenis omgaat, en ze op gevoelsniveau beleeft, dat is jouw vrije keuze.

Zoals het spreekwoord luidt: ‘na regen komt zonneschijn’, zo is het ook voor onze Ziel. Na een heftige periode komt er even of soms wat langer rust. Dit om het gebeurde te verwerken en/of in ons systeem te integreren. Hoe optimistischer we in het leven staan, hoe gezonder het is voor onze Ziel. (Trouwens ook voor ons lichaam!) Positieve gedachten voeden de Ziel met gezonde geestelijke voeding.

Korte en lange cycli

We hebben gedurende ons leven korte en lange cycli. De lange cyclus duurt meestal rond de tien jaar, de korte slechts één jaar. In deze cycli doorleven we diverse ontwikkelingsfasen.
Deze cycli omvatten onder andere de cyclus van afhankelijkheid, dieper in het leven duiken, praktische zaken, opkomen voor jezelf, het volgen van je passie, het overwinnen van angsten, de ontwikkeling van intuïtie, genieten van het leven, intense liefde, voor jezelf opkomen, en zelfs een sabbaticalcyclus, om er maar een paar te noemen.

Het begrijpen van de cyclus waarin je je op een bepaald moment bevindt, helpt je om gebeurtenissen in je leven te begrijpen en erop te reageren. Het stelt je in staat om te bepalen of het tijd is om even niets te doen, of juist voor jezelf op te komen, enzovoort.

De rode draad in je leven wordt bepaald door je Ziel. Met de rode draad bedoel ik wat in essentie voor de Ziel belangrijk is. Jouw vrije keuze speelt een cruciale rol in hoe je met situaties omgaat, welke acties je onderneemt, hoe je emoties verwerkt en welke leerervaringen je uit elke gebeurtenis haalt.

Ontdek de Cycli van je Levenspad

Het vergt te veel uitleg om de diverse cycli uitgebreid te beschrijven. Toch kan Daisha je in één dag leren met welke cycli jij en je dierbaren op je Levenspad te maken krijgt.

Sander heeft een speciaal computerprogramma ontwikkeld, waarmee je in enkele minuten je Jaarcyclus en Tienjarige Cyclus kunt berekenen. Je krijgt een link mee waarmee je dit programma op je eigen PC of tablet kunt installeren.

Deze dag biedt niet alleen inzichten voor jezelf, maar ook voor je dierbaren. Zo kun je het niet alleen voor jezelf berekenen, maar ook voor je partner, je kinderen, je dierbaren en iedereen.

De dag van ‘Ontdek de cycli van je Levenspad…’ is een vervolg op ‘Ontdek je Karma met Tarot’.

Docent:  Daisha en Sander de Wijs
Data:       zaterdag 26 oktober 2024
Tijden:   van 10.00 – 16.00 uur (het kan iets uitlopen)
Plaats:   Wellenberg Academie, Voorst
Prijs:     € 125,= incl. 21% BTW, onbeperkt koffie/thee en incl. eenvoudige lunch
Aanmelding: via het aanmeldingsformulier

Bijzonderheden Exclusief volpension en overnachting
Praktische informatie
Startdatum

za 26 oktober 2024

Begintijd

10:00 uur

Docent

Daisha de Wijs

Locatie

De Wellenberg, Wellenbergweg 2, 7383 RX Voorst

Kosten

€ 125,=

Aanmelding

Via het
Aanmeldingsformulier