Centrum voor Innerlijke Rijkdom

Weekend Onzichtbare Verbintenissen

Weekend Onzichtbare Verbintenissen

vrijdag 14 en zaterdag 15 april 2023

Ieder deel van je lichaam heeft zijn eigen bewustzijn, zijn eigen Ziel. Dit was al in de oudheid bekend, een paar eeuwen is deze wijsheid verloren gegaan. Gelukkig wordt dit tegenwoordig door wetenschappelijk bewijs steeds meer erkend. Wanneer een mens ontworteld is, afgesneden van ouders, familie of zichzelf, dan heeft men ook geen contact meer met zijn Ziel. En kan er verkilling optreden of kan de persoon zichzelf vernietigen door negatieve gedachten over zichzelf te hebben.

Vorige levens

Vorige levens hebben invloed op ons huidige leven. Onverklaarbare problemen en zelfs pijnen komen soms voort uit een vorig leven. Er zijn maar weinig mensen die in hun slaap gestorven zijn of gewoon zijn gaan liggen om te sterven. Door middel van onzichtbare energielijnen zijn wij met elkaar verbonden. Mensen die al jarenlang niet meer ons leven delen, zijn nog steeds in ons ‘systeem’ aanwezig. Ook met mensen die we nimmer hebben gekend, kunnen we een – onzichtbare – verbintenis hebben. Wat voor invloed heeft dat op je huidige leven?

De onzichtbare verbintenissen zijn er niet alleen in dit leven. Het kan zelfs over vele levens heengaan. Soms is er een verbintenis ontstaan met negatieve gevoelens. Zoals het driejarig jongetje die al meteen een hekel aan zijn zusje had toen ze nog maar net was geboren. Zo erg dat hij aan zijn moeder vroeg: Kunnen we haar niet uit het raam gooien?

Elk levend wezen reageert op emoties

In de jaren zestig bewees Cleve Backster, destijds Amerika’s voornaamste expert op het gebied van ondervragingen met behulp van leugendetectors, dat planten en elk levend wezen reageren op emoties.

Ook dr. Masaru Emoto, een Japanse wetenschapper, bewees dat in de jaren negentig met zijn ijskristallen. Wanneer er vriendelijke woorden werden gebruikt, zachte muziek of mooie natuurbeelden, liet het bevroren water prachtige ijskristallen zien. Terwijl wanneer het water werd blootgesteld aan boosheid, angst, gescheld, natuurgeweld of vreselijke muziek de kristallen chaotisch en ongeordend waren.

Zielenpijn

Onzichtbare verbintenissen bestaan op vele manieren. Zielenpijn kan van generatie op generatie worden doorgegeven. Net zoals een schuld die is ontstaan in vorige generaties. Denk bijvoorbeeld aan een moord of zelfmoord gepleegd die in vorige generaties is gepleegd, of een andere heftige gebeurtenis.

Uit liefde voor je voorouders kun je daardoor het gevoel hebben niet te mogen bestaan. Je wilt in feite de voorouders eren door het patroon of de gebeurtenis te herhalen, zelfs al zijn de gevolgen destructief. Dit kan zich uiten in depressies, anorexia, drugs en alles wat een mens kan vernietigen.

De onzichtbare verbintenis kan zo sterk zijn dat wanneer de een ziek is de ander ook meedoet. Of wanneer de een pijn heeft, ook al weet je het niet van elkaar, de ander zich beroerd voelt. Zoals ik in het eerste deel schreef: we zijn allemaal met elkaar verbonden. Met de een wat intenser dan de ander. Iedereen die je kent of ooit tegenkomt daar heb je een verbintenis mee. Deze verbintenissen kunnen vreugdevol zijn, maar ook hartenpijn veroorzaken.

De invloed van anderen is groot,
en zo gewoon dat je het vaak zelf
niet meer als zodanig ervaart.

Docent:  Daisha de Wijs
Data:      vrijdag 14 en zaterdag 15 april 2023
Tijden:   vrijdag van 16.00 tot zaterdag 16.00 uur– het kan iets uitlopen.
Plaats:   Wellenberg Academie, Voorst
Prijs:     € 249,= incl. 21% BTW, overnachting en volpension. (Overnachting in 2/3 persoons kamers.)
Aanmelding: via aanmeldingsformulier

Bijzonderheden Inclusief volpension en overnachting
Praktische informatie
Startdatum

vr 14 april 2023

Begintijd

16:00 uur

Docent

Daisha de Wijs

Locatie

De Wellenberg, Wellenbergweg 2, 7383 RX Voorst

Kosten

€ 249,=

Aanmelding

Via het
Aanmeldingsformulier