Centrum voor Innerlijke Rijkdom

Opleiding Energetische Psychologie

Opleiding Energetische Psychologie

Startdatum vrijdag 20 oktober 2023

De opleiding wordt gegeven door Daisha de Wijs. Zij is expert in de psychologie van energetische verbintenissen tussen mensen onderling. De plaats die je als kind in je gezin kreeg toebedeeld, bepaalt hoe je als volwassene in het leven staat. De plaats die je inneemt bij collega’s, vergaderingen, of anders bepaalt of je succes hebt of niet. Pubers hoeven niet onhandelbaar te zijn als ze de juiste plaats mogen innemen. Wil je de juiste sollicitant herkennen, doe deze opleiding!

De mens is steeds gevoeliger geworden. Zoals men met mensen twintig jaar, nee zelfs tien jaar geleden omging, is in de huidige tijd niet meer mogelijk. Kinderen zijn mondiger geworden. Collega’s onderling zijn, onder andere door de werkdruk, minder tolerant geworden. Hoe komt het dat je puber niet luistert? Ligt dat aan de puberteit of is er toch iets anders aan de hand?

Wil je harmonie bereiken tussen jou en de ander? Of tussen de mensen onderling, of in welke situatie ook, dan is deze opleiding precies wat je zoekt. Het is niet een nieuwe begeleiding dat wordt geleerd, het is een andere – soms net even een andere – omgang met elkaar. Er hoeft niet zoveel te gebeuren om mensen vol plezier naar hun werk te laten gaan. En er is slechts een enkele sessie nodig om in het gezin weer eenheid te brengen.

De huidige tijd vraagt een andere begeleiding van mensen.

De Opleiding Energetische Psychologie is een must voor iedereen die op de een of andere manier mensen begeleidt. Een opleiding voor leidinggevenden, leerkrachten, artsen, psychologen, psychiaters, therapeuten, coaches, docenten, maatschappelijk werkers, HRM-managers, voor gezinnen, enz.

Je leert op eenvoudige wijze jezelf en de ander te helpen bij het begrijpen en oplossen van problemen. Zoals het oplossen van conflicten tussen medewerkers, of het wegnemen van stress bij werknemers. En ook op een invoelende wijze omgaan met patiënten of cliënten met fysieke en/of psychische problemen.

Hoe komt het…

Hoe komt het dat de bespreking c.q. vergadering stroef verloopt? Waarom besteed je onnodig veel sessies met je cliënt voordat je resultaat bereikt? Wat maakt dat je soms een blackout krijgt tijdens een bespreking? Waarom wordt je niet gezien tijdens een vergadering? Hoe kan het dat er in een groep veel onderlinge spanningen zijn?

Zit je op één lijn met je collega en/of werkgever? Of zijn jullie het zelden met elkaar eens? Hoe komt het toch dat het Kerstdiner niet zo gezellig was als was gepland? Waarom lukt het niet om tijdens een bespreking het woord te krijgen? En hoe voorkom je dat wanneer je dan eindelijk aan het woord bent, de ander het snel weer overneemt?

Hoe komt het dat je partner tijdens het eten stil voor zich uit zit te kijken? Hoe komt het… zo kun je zelf een situatie bedenken, dat terwijl je met elkaar aan tafel zit de stemming nou niet bepaald geweldig is. Daar is maar één antwoord op: de plaats van de mensen aan tafel bepaalt hoe de energie aan tafel is, het bepaalt de stemming.

Neem plaats!

Het is niet alleen de plaats aan tafel die bepaalt hoe het gesprek gaat, ook wanneer er een bureau tussen zit. Of wanneer er een tafel ontbreekt en het alleen maar ‘gezellige’ fauteuils zijn. Veel coaches, psychologen, begeleiders werken het liefst zo. Het geeft zo’n informeel gevoel, wordt er dan gezegd.

Helaas kan degene die begeleid wordt zich door deze setting zich kwetsbaar en onbeschermd voelen. Immers elke beweging die je maakt, bijvoorbeeld het wiebelen met je voeten, is zichtbaar. Dit draagt niet bij om op korte termijn de persoonlijkheid van de cliënt te versterken.
De kracht van deze opleiding is dat je leert om de cliënten zich veilig te laten voelen, puur door de setting van het gesprek te veranderen, en dat zij zich daardoor durven te openen.

De kracht van energie

Al van kind af aan observeerde Daisha de energie tussen mensen onderling, en de dynamiek die hier plaatsvond. Energieën hebben op ons mensen meer invloed dan woorden of anderszins. Er zijn tientallen jaren geweest dat Daisha veelvuldig vergaderde met Raden van Bestuur van multinationals en grote ondernemingen. Vergaderingen over zeer belangrijke zakelijke projecten.

Elke keer bepaalde zij haar eigen plaats, zowel in de onderlinge samenwerking als aan de vergadertafel. Zo had zij als vrouw in de zakelijke mannenwereld van de jaren 70/80 geen enkel probleem om een belangrijke inbreng in het geheel te hebben.

Uniek en nog nooit gegeven!

Met deze unieke opleiding kun je op elk moment harmonie creëren of optimaliseren. Zowel in het gezin, op je werk, tijdens besprekingen en overal waar je met mensen samen bent. Je optreden zal daadkrachtiger zijn of juist milder. En dat alleen maar door te bewerkstelligen wat de juiste plaats in die bepaalde situatie dient te zijn!

Dit leer je in de opleiding:

  • Besprekingen en vergaderingen vlot laten verlopen..
  • Hoe om te gaan met kwetsbare en hoog gevoelige mensen.
  • Blijvende resultaten bereiken met coachingsgesprekken.
  • Omgaan met en positieve gedragsverandering bij moeilijke mensen.
  • Wat zegt de plaats in het gezin over het karakter en mogelijkheden van de persoon?
  • Het belang van de plaats voor kinderen van baby tot volwassene.
  • Onderlinge problemen op een eenvoudige en natuurlijke wijze oplossen.
  • Vakanties, familiebijeenkomsten, etc. zonder spanning te laten verlopen.
  • Harmonie creëren in elke situatie die je in de praktijk tegenkomt!

Deze opleiding is een must voor leidinggevenden, leerkrachten, artsen, psychologen, psychiaters, therapeuten, coaches, docenten, maatschappelijk werkers en HRM-managers en iedereen die mensen begeleidt!

Docent:   Daisha de Wijs en assistent Sander de Wijs 

Tijden:     vrijdag van 16.00 – 22.00 uur en zaterdags van 10.00 – 16.00 uur 

Plaats:     Wellenberg Academie, Wellenbergweg 2, 7383 RX  Voorst – 0575-502264 

Data 2023/24: 20 en 21 okt.; 17 en 18 nov.; 8 en 9 dec.; 12 en 13 jan. ‘24

Prijs:        Het lesgeld bedraagt € 1.498,= incl. BTW en alle kosten, zijnde: inschrijfgeld, materialen, overnachtingen en volledig volpension. (Overnachting is in 2/3 persoons kamers. De overnachting is niet verplicht, er is echter geen korting wanneer je niet overnacht!)
Het is ook mogelijk om in vier termijnen te betalen. De eerste aanbetaling is € 658,= voor 20 september en vervolgens drie termijnen van € 300,= voor 30 oktober, 20 november en 15 december 2023.

Bijzonderheden Inclusief volpension en overnachting
Praktische informatie
Startdatum

vr 20 oktober 2023

Begintijd

16:00 uur

Docent

Daisha de Wijs

Locatie

De Wellenberg, Wellenbergweg 2, 7383 RX Voorst

Kosten

€ 1498,=

Aanmelding

Via het
Aanmeldingsformulier