Centrum voor Innerlijke Rijkdom

Basiskennis Runen

Basiskennis Runen

vrijdag 2 juni 2023 van 11.00 – 16.00 uur

maximaal 10 deelnemers

Van oudsher is het gebruik van Runen verbonden geweest met mystiek. Het woord ‘rune’ betekent ‘verborgen’ of ‘geheimzinnig’. Wat zijn Runen en wat kun je er mee? De toekomst voorspellen? Ja, zou kunnen.

Daisha laat je liever het innerlijke en uiterlijke leerproces zien. Met de Runen leer je de samenhang van het leven in te zien én van jezelf. Het één kan niet zonder het ander, dat weet je al wel. Maar hoe staat alles dan met elkaar in verband?

Het Runenschrift (kortweg Runen) is het oudst bekende schrift gebruikt door de Germaanse volkeren van Noord-Europa. Zoals bijvoorbeeld Scandinavië, Groot-Brittannië en IJsland, en wel vanaf de 2e of de 3e eeuw tot en met de 19e eeuw. Het bestaat uit letters samengesteld uit meestal rechte en hoekige lijnen

Runen kunnen ook als magisch amulet worden gebruikt. En kunnen daartoe naar wens en naar gelang de behoefte ‘opgeladen’ worden. Om Runen te kunnen gebruiken kan je een setje in de winkel kopen, maar je kan ze ook vrij makkelijk zelf maken.

Dat is vaak beter omdat er dan een stukje van je persoonlijkheid en energie in wordt gelegd. De Runentekens kunnen worden gekerfd, gebrand, geschilderd, getekend of geschreven op steentjes, papiertjes, (houten) schijfjes zodat je ze als orakel kunt gebruiken. Je kunt ze ook van klei maken en tenslotte bakken en lakken. Er zijn zelfs mensen die ze van brooddeeg maken!

Namen van de Runen

De namen van de runen zijn gebaseerd op de namen die voorkwamen in de nieuwe alfabetten en de namen van de letters van het Gotische alfabet. De runen hadden naast hun simpele naam ook een betekenis waaraan goddelijke kracht werd verbonden.
Deze betekenissen worden tegenwoordig nog steeds gebruikt bij het voorspellen van de toekomst aan de hand van runen. Het geven van een naam aan elk van de letters werd bij veel oude alfabetten gedaan.

Je leert een Runen-blad voor jezelf te maken! En uiteraard met de Runen te werken.

Daisha neemt je mee in de wereld van de Runen.
Door de eenvoudige uitleg leer je de betekenis ervan in korte tijd kennen.

Docent:  Daisha de Wijs
Data:      vrijdag 2 juni 2023
Tijden:   vrijdag van 11.00 – 16.00 uur, het kan iets uitlopen.
Plaats:   Wellenberg Academie, Voorst
Prijs:     € 79,= incl. 21% BTW en onbeperkt koffie of thee.
Aanmelding: via aanmeldingsformulier

Bijzonderheden Exclusief volpension en overnachting
Praktische informatie
Startdatum

Fri 2 June 2023

Begintijd

11:00 uur

Docent

Daisha de Wijs

Locatie

De Wellenberg, Wellenbergweg 2, 7383 RX Voorst

Kosten

€ 79,=

Aanmelding

Via het
Aanmeldingsformulier